Etsy Made in NL 2018

Etsy Made in NL keert terug! In het hele land worden op 24 en 25 november Etsy Made in NL markten georganiseerd door Etsy verkopers: het shopping seizoen voor de feestdagen zal hiermee officieel beginnen! Het weekend staat in het teken van creativiteit en ontmoetingen: lokale Etsy verkopers laten hun producten zien aan de lokale community en delen hiermee de gezelligheid van de feestdagen met hun vrienden, familie en buren.

Vind een evenement

Elk Etsy Made in NL evenement wordt georganiseerd door een Team van Etsy verkopers; zij organiseren alles van logistiek tot de werving en selectie van deelnemers.

 

Elke locatie zal een eigen aanmeldformulier -en procedure hebben, dus het is belangrijk dat je de instructies van de markt goed doorleest.  Voor meer hulp, zie onze veelgestelde vragen.

 

Niet alle markten zullen al klaar zijn om aanmeldingen te ontvangen. Mocht dit jouw dichtstbijzijnde locatie betreffen, vrees niet; de organisatoren hebben een slimme manier bedacht om je te laten weten wanneer ze de aanmeldprocedure officieel openen. Klik dus vooral nog even door.

Locaties

Nederland

Etsy Made in NL - Amsterdam - AANMELDEN

Etsy Made in NL - Eindhoven - AANMELDEN

Etsy Made in NL - Leeuwarden - AANMELDEN

Etsy Made in NL - Leiden - AANMELDEN

Etsy Made in NL - Maastricht - AANMELDEN

Etsy Made in NL - RotterdamAANMELDEN

Etsy Made in NL - Utrecht - AANMELDEN


België

Etsy Made Local - Gent - AANMELDEN


In 2017 werden er...

4

evenementen georganiseerd door Etsy verkopers

165

verkopers namen deel aan        Etsy Made in NL

14k

bezoekers kwamen naar een evenement

Veelgestelde vragen

Wat is de aanmeldprocedure voor verkopers?

Nu onze Etsy Made in NL host locaties bekend zijn, is het tijd om de markten te gaan vullen met fantastische Etsy verkopers.  En daarvoor komen we bij jou. Vind eenvoudigweg de dichtstbijzijnde markt, klik door naar het respectievelijke aanmeldformulier (indien beschikbaar) en volg de instructies op om je aan te melden.

 

Hoe werkt het?

Elke locatie is verantwoordelijk voor hun eigen aanmeldprocedure; van het soort vragen die ze stellen, tot hoe lang de aanmeldprocedure duurt, tot welke criteria ze besluiten toe te passen in hun selectie van succesvolle deelnemers.  Geen aanmeldprocedure is hetzelfde, dus zorg ervoor dat je de instructies van de markt goed doorleest.

 

Zoek de locatie waarvoor je je wilt aanmelden, en klik door naar het aanmeldformulier van de organisator. Niet alle locaties zullen al klaar zijn om aanmeldingen te ontvangen. Degene die nog niet klaar zijn, zullen je doorverwijzen naar een pagina waar je je interesse kunt registreren. Je krijgt dan bericht zodra de aanmeldprocedure geopend is.  Onderdeel van dit proces kan zijn, dat je gevraagd wordt lid te worden van een Etsy Team of een Facebook groep/pagina/event, of dat je gevraagd wordt een kort formulier in te vullen.

 

In het aanmeldformulier kun je ook vinden waar je naartoe kunt met vragen over een specifieke locatie.  Voor al je vragen kun je terecht bij het team dat de markt organiseert.

 

Etsy zal geen vragen of commentaar beantwoorden m.b.t. de aanmeldprocedures.

 

Moet ik het hele weekend van 24 en 25 november beschikbaar zijn?

Dit hangt af van de markt waarvoor je je aanmeldt.  Alle Etsy Made in NL evenementen zullen tijdens deze twee dagen plaatsvinden maar  de organisatoren van elke markt beslissen op welke dag(en) ze open zullen zijn.  Sommige markten zullen op één van de twee dagen plaatsvinden, andere het hele weekend.  Lees de instructies van jouw markt zorgvuldig door. Hier vind je op welke dag(en) de markt zal plaatsvinden, dus je kan het in ieder geval al vastzetten in je agenda.

 

Moet ik betalen om verkoper te zijn?

In de meeste gevallen wel.  Zoals bij de meeste commerciële marktplaatsen en beurzen, zullen verkopers standgeld moeten betalen om op een Etsy Made in NL markt te kunnen staan.  Omdat de prijzen van markt tot markt zullen verschillen, zal de organisatie van de markt waarvoor je je aanmeldt, de kosten voor je in kaart brengen.

 

Wat als er meerdere markten in mijn omgeving zijn?  Kan ik me voor meerdere markten tegelijk aanmelden?

Het liefste hebben we dat je je voor één markt tegelijk aanmeldt, maar het is zeker mogelijk om je aan te melden voor meer dan één markt in je omgeving.  Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat één van de markten alleen open is op zaterdag, wat betekent dat je op een andere markt zou kunnen verkopen die open is op zondag.  De beslissing is aan jou, en aan wat je kunt nakomen. Het enige wat we je vragen, is om ergens in het aanmeldformulier(en) aan te geven dat je je ook hebt aangemeld voor een andere markt.  Sommige aanmeldformulieren zullen je deze vraag expliciet stellen, andere niet, maar probeer dit als je kunt ergens aan te geven.

 

Waarom is er geen markt bij mij in de buurt?

Etsy Made in NL is een door de community georganiseerd initiatief, onder leiding van Etsy verkopers en ondersteund door Etsy. Elk deelnemend evenement wordt georganiseerd door een groep toegewijde Etsy Teamleden die vrijwillig een markt in hun omgeving organiseren.  Als er geen markt in jouw omgeving is, denk er dan over om een Team te beginnen of je aan te sluiten  bij een Team in jouw omgeving en volgend jaar een markt te organiseren.

 

Kan ik op een Etsy Made in NL markt verkopen als ik geen Etsy shop heb?

Helaas moeten ALLE verkopers die meedoen aan de Etsy Made in NL markt een Etsy shop hebben.  Als je deel wilt nemen aan een Etsy Made in NL evenement, bezoek etsy.com/sell zodat je jouw Etsy shop kan openen.

Wat is Etsy Made in NL?

Etsy Made in NL is een landelijk, door verkopers georganiseerd initiatief dat lokale makers, verzamelaars en ambachtsmensen in het zonnetje zet. Van Amsterdam tot Maastricht doen steden mee aan dit weekend om shoppers voor de feestdagen in contact te brengen met lokale Etsy verkopers.

 

Door het hele land worden op 24 en 25 november 2018 Etsy Made in NL markten georganiseerd door teams van Etsy verkopers. Ambachtsmensen met een Etsy shop kunnen hun handgemaakte producten en vintage items verkopen aan lokale klanten. Hiermee laten ze zien wat er in de lokale community leeft. Daarnaast kunnen buurtbewoners zo ontdekken welke enorme rijkdom aan creativiteit en vakmanschap er bij hen om de hoek te vinden is.

Wat zijn Etsy Teams?

Om Etsy Made in NL te mogen organiseren, moet je een Etsy Team hebben of samenstellen. Alleen verkopers met een Etsy shop kunnen verkopen op de Etsy Made in NL markten. Het is geen probleem als je niet over een Team beschikt: ieder kan eenvoudig een team samenstellen!

 

Als je niet weet wat Teams zijn, lees je er hier meer over:

 
 
© 2018 Etsy, Inc.