Etsy Made in NL 2018

Etsy Made in NL is een jaarlijks, door Etsy gesponsord initiatief dat crafters, verzamelaars en ambachtsmensen uit Nederland in het zonnetje zet. Op 24 en 25 november worden er in diverse steden pop-up markten georganiseerd waar de beste handgemaakte cadeaus, vintage items en craftbenodigdheden van Etsy.com aan lokale klanten worden gepresenteerd.

Een evenement organiseren

Bij ieder evenement verzorgen onze fantastische verkopers alles tot in de puntjes: van het boeken van de locatie tot het selecteren van de verkopers en het ophangen van posters. Het is een écht lokaal evenement dat wordt georganiseerd door een team van verkopers, gesponsord door Etsy.

 

Belangstelling voor een Etsy Made in NL evenement bij jou in de buurt? Klik dan verder om je aan te melden. 

In 2017 werden er...

4

evenementen georganiseerd door Etsy verkopers

165

verkopers namen deel aan        Etsy Made in NL

14k

bezoekers kwamen naar een evenement

Wat komt er allemaal kijken bij een Etsy Made in NL evenement?

Het organiseren van een Etsy Made in NL evenement vergt tijd en inzet vanaf de aanmelding (mei) tot het plaatsvinden van het evenement (november). Voorbeelden van werkzaamheden die je als organisator kunt verwachten:

 • Samenstellen en leiden van een planningsteam met lokale vrijwilligers/Etsy Team om je te helpen bij het realiseren van een geweldig evenement.

 • Boeken van een locatie voor het evenement.

 • Bepalen hoeveel en welke verkopers je wilt aantrekken voor je evenement en het opstellen van een aanmeldformulier/proces voor mensen die zich als verkoper willen aanmelden.

 • Beheer van een projectbudget: bepalen hoeveel je rekent voor de kramen en andere bronnen van inkomsten.

 • Aanvragen en verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen voor het organiseren van een pop-up evenement.

 • Verzorgen van lokale PR en marketing om deelnemers en bezoekers voor je evenement aan te trekken.

 

Na bevestiging van je aanmelding ontvang je een uitgebreid informatiepakket voor organisatoren. Etsy staat voor je klaar om je te begeleiden bij de organisatie van je evenement. Je staat er dus niet alleen voor!

Veelgestelde vragen

Wat is Etsy Made in NL?

Etsy Made in NL is een landelijk, door verkopers georganiseerd initiatief dat lokale makers, verzamelaars en ambachtsmensen in het zonnetje zet. Van Amsterdam tot Maastricht doen steden mee aan dit weekend om shoppers voor de feestdagen in contact te brengen met lokale Etsy verkopers.

 

Door het hele land worden op 24 en 25 november 2018 Etsy Made in NL markten georganiseerd door teams van Etsy verkopers. Ambachtsmensen met een Etsy shop kunnen hun handgemaakte producten en vintage items verkopen aan lokale klanten. Hiermee laten ze zien wat er in de lokale community leeft. Daarnaast kunnen buurtbewoners zo ontdekken welke enorme rijkdom aan creativiteit en vakmanschap er bij hen om de hoek te vinden is.

Welke ondersteuning biedt Etsy?

Als je wordt geselecteerd als officiële organisator, dan neemt een medewerker van Etsy na het verstrijken van de uiterste aanmelddatum contact met je op. Het admin team bij Etsy - met de hulp, ondersteuning en kennis van ervaren organisatoren die dit jaar aan hun eigen evenementen werken - staat voor je klaar tijdens het organiseren van je Etsy Made in NL evenement.

 

Als organisator van een Etsy Made in NL evenement kun je rekenen op:

 • Toegang tot onze (besloten) planningsgroep op Facebook: een groep voor ervaren en nieuwe organisatoren om tips, inzichten en sjablonen te delen om je te helpen bij het organiseren van je evenement.

 • Een contactpersoon bij Etsy Admin voor eventuele vragen die je onderweg tegenkomt.

 • Ondersteuning bij de promotie van je lokale evenement, waaronder toolkits en tips voor het genereren van aandacht in de lokale pers en op social media.

 • Etsy branded materialen (zowel fysieke als digitale) voor het aankleden van je locatie en het promoten van je evenement.

 • Financiële sponsoring als tegemoetkoming in de kosten van je evenement.

 

Wat zijn Etsy Teams?

Om Etsy Made in NL te mogen organiseren, moet je een Etsy Team hebben of samenstellen. Alleen verkopers met een Etsy shop kunnen verkopen op de Etsy Made in NL markten. Het is geen probleem als je niet over een Team beschikt: ieder kan eenvoudig een team samenstellen!

 

Als je niet weet wat Teams zijn, lees je er hier meer over:

   

Wat gebeurt er als ik me aanmeld?

Bij het aanmelden word je gevraagd je locatie op te geven. Woon je in de buurt van een locatie waar al een evenement plaatsvindt, dan word je doorgestuurd naar de bijbehorende Etsy Team pagina waar je op de hoogte kunt blijven van dat specifieke Etsy Made in NL evenement.

 

Als je je aanmeldt voor een nieuwe locatie waar nog niet eerder een Etsy Made in NL evenement heeft plaatsgevonden, dan moet je voor meer details een iets uitgebreider aanmeldformulier invullen.

 

Hoe bepalen jullie de locaties?

Als je je voor de eerste keer aanmeldt als organisator van een Etsy Made in NL evenement, vragen we je om meer informatie met ons te delen om ons te helpen bij onze beslissing. We geven toestemming voor nieuwe locaties op basis van:

 • Nabijheid van een bestaand evenement

 • Ervaring met het organiseren van een gelijksoortige activiteit

 • Interesse uit de buurt voor verkoop op een markt

 • Mogelijkheden voor het mobiliseren van ondersteuning van andere verkopers/belangstelling voor het starten van een Etsy Team

 

De uiterste aanmelddatum is 8 juni 2018. Na de ontvangst van alle aanmeldingen gaat Etsy deze doornemen en hoor je binnen twee weken of je wel of niet in aanmerking komt voor het organiseren van een evenement.

 

Ik wil geen organisator zijn...maar wil wel deelnemen

Dat is ook prima. Ga verder naar ons aanmeldformulier, geef aan dat je belangstelling hebt voor verkoop op een evenement en registreer je gegevens.

 
© 2018 Etsy, Inc.